Καλώς ήρθατε!

Γεια σας, είμαι η Βέφα και σας καλώς ορίζω στο νέο μου blog, το οποίο έχει ετοιμαστεί με πολλή αγάπη. Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με master στον τομέα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων. Πλέον, φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο τμήμα επιστήμης διαιτολογίας και διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση της μοριακής διατροφής.

Μία από τις μεγαλύτερες μου αγάπες είναι η επιστήμη μου και η έρευνα πάνω σε αυτή, γι’ αυτό θα με βρείτε συνήθως σε ένα εργαστήριο. Η έρευνα είναι αυτή που με δίδαξε πως οτιδήποτε ισχυριζόμαστε οφείλει να έχει επιστημονική τεκμηρίωση και αυτός είναι ο λόγος που γεννήθηκε η ιδέα αυτού του blog. Παρατηρώντας πως τα τελευταία χρόνια δίνονται συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, την υγεία και τα τρόφιμα από ανθρώπους δίχως τις κατάλληλες γνώσεις και την αντίστοιχη επιστημονική κατάρτιση, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις που απέκτησα μέσα από τις σπουδές και την πορεία μου. Κάθε άρθρο που θα βρείτε εδώ έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και βασίζεται σε επιστημονική βιβλιογραφία ενώ παράλληλα έχω την τιμή να φιλοξενώ καταρτισμένους επιστήμονες σε θέματα διατροφής και τροφίμων στα οποία έχουν ειδικευτεί. Ακόμη, θα καταρρίψουμε μαζί διατροφικούς μύθους που διαδίδονται στις μέρες μας και τέλος θα δίνονται ιδέες για θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.

Γιατί “to the food & back”; Ο τίτλος συμβολίζει το ταξίδι των γνώσεων που θα κάνουμε μαζί στον χώρο της επιστήμης των τροφίμων και της διατροφής και όλα όσα θα δούμε πίσω από αυτόν με μία πιο κριτική ματιά. Ξεκινάμε;

Welcome
to the food & Back