Το πιο νόστιμο carrot cake με απίθανο frosting από κάσιους (νηστίσιμο)

Το carrot cake αποτελεί μία πεντανόστιμη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, αφού κρύβει μέσα του έναν αγαπημένο συνδυασμό μπαχαρικών και μία γλυκιά γεύση που δύσκολα ξεχνάς. Χάρη στην προσθήκη του καρότου είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ και παράλληλα πολύ θρεπτικό. Το συγκεκριμένο carrot cake είναι νηστίσιμο και ελαφρύ, με απίθανη γεύση που θα γίνει από τα top αγαπημένα σου (στο εγγυώμαι!). Αν προσθέσετε και την πλούσια και απίστευτα γευστική επικάλυψη- έκπληξη από πάνω, αυτή η λιχουδιά θα γίνει ο αθώος εθισμός σας!
Υλικά
- 110 ml ελαιόλαδο
- 160 ml μαύρη ζάχαρη
- 320 ml γάλα αμυγδάλου
- 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
- 380 ml αλέυρι γοχ
- 2 κγ baking powder
- 2 κγ κανέλα
- 1 κγ μοσχοκάρυδο
- 200 γρ τριμμένα καρότα (περίπου 4 μέτρια καρότα)
- 70 γρ καρύδια περασμένα στο μπλέντερ
frosting κάσιους (προαιρετικό)
- 200 γρ βούτυρο κάσιους
- 12 κσ γάλα αμυγδάλου
- 2 κγ μέλι
- 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄ σε ταψί ή μακρόστενη φόρμα που έχουμε ελαφρώς λαδώσει με πινέλο.
Για το frosting:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές γλάσο (λίγο πιο παχύρευστο από ένα μέλι)
Σημειώσεις
- Τα καρύδια τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια αλλά όχι πούδρα.
- Το κέικ στέκεται και μόνο του, καθώς το frosting είναι προαιρετικό αλλά θα απογειώσει την γεύση. Οι αναλογίες που δίνονται αφορούν μία πλούσια στρώση γλάσου, αν θέλετε μπορείτε να κάνετε το μισό και να απλώσετε σε όσα κομμάτια επιθυμείτε.
- Προτείνεται να απλώνετε το frosting σε κάθε κομμάτι όταν το σερβίρετε και όχι σε όλο το κέικ από την αρχή. (Μπορείτε να ετοιμάσετε το frosting και να το διατηρήσετε στο ψυγείο)
- Διατηρείται σκεπασμένο εκτός ψυγείου για 4-5 ημέρες ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.