Peanut butter jelly cups: ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων σε ένα σοκολατάκι
Τα peanut butter cups είναι μία λιχουδιά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα για να έχετε τα δικά σας healthy σοκολατάκια. Προσθέτοντας μαρμελάδα, πετυχαίνουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μαρμελάδας - φυστικοβούτυρου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
- 250 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή κουβερτούρα
- 8 κγ φυστικοβούτυρο
- 8 κγ μαρμελάδα φράουλα με ή χωρίς ζάχαρη
extra
- 8 μεγάλες θήκες για muffins
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Τοποθετούμε σε ταψί με θήκες για muffins χάρτινες θήκες μίας χρήσεως (τις μεγάλες).
Αφού έχει ελαφρώς κρυώσει η σοκολάτα (χλιαρή), ρίχνουμε σε κάθε θήκη 1 κσ λιωμένη σοκολάτα και κουνάμε το χαρτάκι για να καλύψει και τα τοιχώματα, βοηθώντας και με το κουτάλι.
Βάζουμε 1 κγ φυστικοβούτυρο και από πάνω 1 κγ μαρμελάδα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα τα cups.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45' και έπειτα αφαιρούμε τη χάρτινη θήκη και αποθηκεύουμε τα cups στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
- Βγαίνουν 8 μεγάλα και χορταστικά cups που καλύπτουν τη μία μερίδα.
- Αν θέλετε μπορείτε να τα δοκιμάσετε στις μικρές θήκες για τρουφάκια ή σε θήκες σιλικόνης για να γίνουν σαν σοκολατάκια, απλώς θα σας πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να τα γεμίσετε και σε μικρότερες αναλογίες φυσικά.
- Η γεύση της φράουλας αλλά και το βούτυρο καρπού είναι ο κλασικός συνδυασμός αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε π.χ. φουντουκοβούτυρο με μαρμελάδα πορτοκάλι ή αμυγδαλοβούτυρο με μαρμελάδα κεράσι.
- Προσέξτε το φυστικοβούτυρο να είναι 100% από φυστίκι, χωρίς έλαια (στου εμπορίου συνήθως βάζουνε φοινικέλαιο ή κραμβέλαιο), ζάχαρη και αλάτι.
- Μπορείτε να σερβίρετε από πάνω με λίγους κόκκους χοντρό αλάτι