Go Back
pancakes μήλου με ταχίνι
Τα μήλα είναι το φρούτο που δεν θα φάω μόνο του συνήθως (έχει προηγηθεί και η επέλαση των αγαπημένων μου φρούτων του καλοκαιριού και καταλαβαίνετε ότι κάπως αδικείται) αλλά θα προσπαθήσω να το μπλέξω σε κάποια συνταγή και για έναν περίεργο λόγο αυτές οι συνταγές με μήλα είναι από τις αγαπημένες μου! Η φυσική γλυκύτητα που αφήνει αυτό το φρούτο είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι για να εγκλιματιστούμε σιγά σιγά στη γλυκιά μελαγχολία του φθινοπώρου.
Τη συγκεκριμένη συνταγή μου την έδωσε η αγαπημένη μου φίλη Ρούλα, η οποία είναι διαιτολόγος, ξέρει την αγάπη μου για το πρωινό, μαγειρεύει εξαιρετικά και εγώ με δύο πολύ μικρές παραλλαγές σας παρουσιάζω σήμερα αυτή τη συνταγή για να τη δοκιμάσετε και να κολλήσετε, όπως κι εγώ!
Αυτά τα pancakes είναι τόσο γλυκά όσο θέλεις, αφράτα όσο πρέπει, σου θυμίζουν μηλόπιτα αλλά ταυτόχρονα έχουν μία μοναδική και ισορροπημένη γεύση χάρη στον συνδυασμό των υλικών και είναι θρεπτικά, εύκολα και πεντανόστιμα, το εγγυώμαι!
Μερίδες 12 pancakes

Υλικά
  

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα επιλογής σας
  • 130 γρ αλεύρι βρώμης (έτοιμο ή βρώμη στο μπλέντερ)
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 κγ ταχίνι
  • κανέλα
  • 1 κγ baking powder
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες εκτέλεσης
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και ρίχνουμε το γάλα, το ταχίνι και τη βανίλια.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε το αλέυρι, το baking powder και την κανέλα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο με το πινέλο και ψήνουμε τα pancakes σε χαμηλή φωτιά (είναι πολύ σημαντικό αυτό).
  • Ανανεώνουμε το λάδι για κάθε παρτίδα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  • Σερβίρουμε με υλικά της επιλογής μας: (Δείτε σημειώσεις)

Σημειώσεις

  • Αυτά τα pancakes έχουν όλη τη γλυκύτητα από τα μήλα και δεν χρειάζονται κάποιο γλυκαντικό στη ζύμη.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε εξ' ολοκλήρου με αλεύρι γοχ (για όλες τις χρήσεις) ή να παίξετε με τις αναλογίες (αλεύρι γοχ και βρώμης)
Πρόταση σερβιρίσματος: ταιριάζουν υπέροχα με λίγο μέλι, extra ταχίνι, κανέλα και καρύδια!