Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και ρίχνουμε το γάλα, το ταχίνι και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε το αλέυρι, το baking powder και την κανέλα.
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο με το πινέλο και ψήνουμε τα pancakes σε χαμηλή φωτιά (είναι πολύ σημαντικό αυτό).
Ανανεώνουμε το λάδι για κάθε παρτίδα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Σερβίρουμε με υλικά της επιλογής μας: (Δείτε σημειώσεις)