cupcakes φουντουκιού με κακάο και μέλι
Είστε λάτρεις της πραλίνας; Θέλετε μία εύκολη συνταγή χωρίς να ζυγίσετε υλικά; Αυτά τα αφράτα cupcakes ισορροπούν τη γεύση του φουντουκιού και του κακάο θυμίζοντας την αγαπημένη σε όλους μας πραλίνα, χωρίς να μας βαραίνει, συνδυάζοντας τα πιο θρεπτικά συστατικά! Μπορείτε να τα απολαύσετε σαν πρωινό ή σαν σνακ, τρώγοντας τα στη δουλειά για ένα γλυκό διάλειμμα ή στο σπίτι μαζί με με το αγαπημένο σας ρόφημα, δίνοντας τα στα παιδιά σας ως κολατσιό ή κερνώντας τα ως γλύκισμα και κλέβοντας τις εντυπώσεις! Όποια στιγμή και να τα διαλέξετε ένα είναι το σίγουρο, θα τα απολαύσετε!
Χρόνος προετοιμασίας 10 minutes mins
Χρόνος μαγειρέματος 35 minutes mins
- 1 κούπα γάλα της επιλογής σας
- 1/4 κούπας φουντουκοβούτυρο
- 1/4 κούπας μέλι
- 2 κγ baking powder
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ⅓ κούπας αλέυρι βρώμης (δείτε τις σημειώσεις)
- 3 κσ μαύρη ζάχαρη
- 3 κσ άγλυκο κακάο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και σε ένα δεύτερο τα στερεά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά υλικά σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε θήκες cupcakes που τις έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με μίγμα αλεύρι- κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι γοχ ή μιξ με βρώμη.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο φουντουκιού με όποιο άλλο βούτυρο καρπού θέλετε, απλώς δεν θα έχει γεύση πραλίνας. Είναι δική σας η επιλογή!
- Προσωπικά, χρησιμοποιώ γάλα αμυγδάλου Protein, καθώς δίνει μία πιο γεμάτη γεύση στα cupcakes.
- Μπορείτε να μειώσετε τη μαύρη ζάχαρη στα 2 κσ ή να την αυξήσετε στα 4 κσ, ανάλογα το γούστο σας. Με τα 3 κσ δίνει μία ήπια γλυκύτητα που προσωπικά μου αρκεί.