Go Back
Το κέικ είναι ένα γλυκό που μπορούμε να έχουμε μέσα στην ημέρα μας για να μας γεμίσει ενέργεια. Το συγκεκριμένο κέικ είναι και θρεπτικό καθώς έχει βρώμη, μέλι και κακάο δίνοντας ένα boost στην καθημερινότητά μας και καλύπτοντας παράλληλα την ανάγκη μας για γλυκό με την υπέροχη σοκολατένια γεύση του και το άρωμα πορτοκαλιού.
Γεύμα Breakfast, Dessert, Snack
Μερίδες 10

Υλικά
  

  • 2 κούπες αλεύρι γοχ (300 γρ)
  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης (150 γρ)
  • 1/3 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη (40 γρ)
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο (80 ml)
  • 1/2 κούπα μέλι (200 γρ)
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι (240 ml)
  • 2/3 κούπα ζεστό νερό (150 ml)
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες εκτέλεσης
 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά εκτός από τη σόδα
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και κρατάμε λίγο από τον χυμό πορτοκάλι
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό που κρατήσαμε και την ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά
  • Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
  • Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα κέικ, την οποία πρώτα έχουμε λαδώσει ελαφρώς και την έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι και κακάο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 45΄ με 50΄ ανάλογα τον φούρνο
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Σημειώσεις

Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε ganache μαυρης σοκολάτας