Σιμιγδαλόκρεμα "black forest" με σοκολάτα και κεράσια
Τι γίνεται όταν η ταπεινή σιμιγδαλόκρεμα συναντήσει τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτα-κεράσι; Αυτή η super θρεπτική και γλυκιά λιχουδιά θα γίνει η νέα εμμονή σας είτε την επιλέξετε για πρωινό είτε για να καλύψετε την ανάγκη σας για γλυκό μέσα στην ημέρα. Το σιμιγδάλι σε συνδυασμό με τη βρώμη και το γάλα δίνουν την τέλεια υφή ενώ τα φρέσκα κεράσια με την σοκολάτα και το κακάο απογειώνουν την γεύση και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου!
- 30 γρ σιμιγδάλι (ψιλό κατά προτίμηση αλλά γίνεται και με χοντρό) (1,5 κσ γεμάτη)
- 10 γρ βρώμη (1 κσ γεμάτη)
- 180-200 ml γάλα της επιλογής σας (λιγότερο από μία κούπα, σχεδόν τα 3/4)
- 1 κγ μέλι (μπορείτε να το αυξήσετε για περισσότερη γλυκύτητα)
- 1/2 κγ άγλυκο κακάο
- 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 12 κεράσια
- 2-3 κομμάτια μαύρη σοκολάτα με ή χωρίς ζάχαρη (ή και περισσότερο αν επιθυμείτε)
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη βρώμη και το σιμιγδάλι, το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να μην πιάσει στον πυθμένα.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα περισσότερα κεράσια, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, έως ότου γίνουν πολύ μικρά κομμάτια, όχι απαραίτητα χυλός (μπορούμε να τα λιώσουμε και με ένα πιρούνι αν μας αρέσει να έχει μεγαλύτερα κομμάτια μέσα η κρέμα)
Σταδιακά προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη βανίλια και τα κεράσια που πολτοποιήσαμε και μόλις πήξει, κλείνουμε το μάτι και βάζουμε το κακάο και το μέλι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ την σιμιγδαλόκρεμα και βυθίζουμε το ένα κομμάτι σοκολάτας μέσα.
Ρίχουμε απο πάνω κομμένα τα υπόλοιπα κεράσια (3-4) και πασπαλίζουμε το κομμάτι σοκολάτας που έμεινε περνώντας το από τον τρίφτη ή ψιλοκόβοντας το απλώς.
- Μπορεί να γίνει όλη η κρέμα μόνο με σιμιγδάλι και να μην μπει καθόλου η βρώμη, αν θέλετε. Στην περίπτωση αυτή, το σιμιγδάλι θα είναι 40 γρ (2 κσ γεμάτες)
- Η ποσότητα της σοκολάτας και του μελιού είναι αναλόγες με τα γούστα του καθενός, μπορεί να αυξηθεί.