Νηστίσιμη μηλόπιτα
Με τη μηλόπιτα έχω μία σχέση αγάπης! Είναι το γλύκισμα που έχω συνδέσει με τη μαμά μου και η συνταγή αυτή είναι βασισμένη στη δική της συνταγή, που έτσι κι αλλιώς όλα τα κάνει ελαφριά αλλά μέσα στην απλότητά τους πάντα πεντανόστιμα. Ίσως γιατί συνδυάζει αγνά υλικά αρμονικά μεταξύ τους, ίσως γιατί τα φτιάχνει όλα με αγάπη! Πάντως εγώ που όλα τα πειράζω, έκανα δυο τρεις παραλλαγές και σήμερα σας παρουσιάζω την πιο θρεπτική, γεμάτη αρώματα και λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα-κέικ για να δοκιμάσετε κι εσείς και να γλυκάνετε τις φθινοπωρινές μέρες που διανύουμε!
Χρόνος προετοιμασίας 10 minutes mins
Γεύμα Breakfast, Dessert, Snack
- 2/3 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 2/3 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 2 κούπες αλέυρι γοχ
- 2/3 κούπα αλεύρι βρώμης
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 κγ κανέλα
- 1/4 κγ γαρίφαλο
- 2 μεγάλα μήλα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό και τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε τα δύο είδη άλευρου κοσκινισμένα μαζί με το baking powder και την κανέλα με το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μήλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε και στρώνουμε σε ταψάκι(χρησιμοποίησα στρόγγυλο ταψί 28 cm), το οποίο έχουμε περάσει με λάδι και αλεύρι και ψήνουμε στους 170°C για 30-40' ανάλογα τον φούρνο μας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαύρη ζάχαρη με καστανή ή λευκή.
- Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης αν τρώτε τα κέικ αρκετά γλυκά, δηλαδή να βάλετε μία κούπα ζάχαρη συνολικά.
- Μπορείτε να βάλατε εξ' ολοκλήρου αλεύρι γοχ, αν δεν σας αρέσει η βρώμη.