Μους σοκολάτα-κάστανο
Μία μους σοκολάτας είναι συνήθως ο ιδανικός γλυκός επίλογος μετά από ένα γεύμα. Ίσως είναι που η σοκολάτα αποτελεί μεγάλη απόλαυση για τους περισσότερους, ίσως είναι γιατί δεν μπλέκεις με ζύμες, παντεσπάνια, σφολιάτες και άλλα πολλά αλλά έχεις κάτι τόσο απολαυστικό σε μία μόνο υφή που φαίνεται στιγμιαία ότι σου λύνει όλα σου τα προβλήματα. Η συγκεκριμένη μους έρχεται να συνδυάσει τόσο αρμονικά την πολυαγαπημένη σοκολάτα με τα κάστανα σε μία ελαφριά και κρεμώδη εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος, αυγά, ζάχαρη. Η απίθανη γεύση της και η βελούδινη υφή της θα πείσει και τους πιο γλυκατζήδες ότι αυτή η μους ήρθε για να μείνει και -γιατί όχι;- να πάρει τη θέση της συμβατικής μους που έχουμε συνηθίσει. Ελαφριά, απαλή, γεμάτη σε γεύση, μυρωδάτη μους σοκολάτας για όλους!
Χρόνος προετοιμασίας 10 minutes mins
- 200 γρ κάστανα βρασμένα Κτήμα Διαμάντη
- 150 ml γάλα της επιλογής σας δείτε σημειώσεις
- 60 γρ μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- 1 κγ μέλι
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Πρόταση σερβιρίσματος
- μαρμελάδα κάστανο κτήμα Διαμάντη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα κάστανα για να μαλακώσουν λίγο, τη σοκολάτα για να λίωσει, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μπλέντερ αυτό το μίγμα, προσθέτωντας το μέλι.
Μπλεντάρουμε καλά, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή βελούδινη υφή στο μίγμα μας.
Σερβίρουμε σε ατομικά κυπελλάκια (mini)ή σε μικρά ποτηράκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε με τη μαρμελάδα κάστανο ή με ότι άλλο μας αρέσει (δείτε σημειώσεις).
- Χρησιμοποιήσα γάλα αμυγδάλου protein χωρίς ζάχαρη που δίνει μία γεμάτη γεύση και το βρίσκουμε στα σουπερ-μάρκετ εύκολα. Ταιριάζει και το ζωικό γάλα, το γάλα σόγιας και βρώμης.
- Αν θέλετε περισσότερη γλυκύτητα μπορείτε να προσθέσετε ακόμη λίγο μέλι, αλλά με προσοχή καθώς η σοκολάτα έχει στέβια και δίνει ήδη μία γλυκύτητα, όπως και τα κάστανα, τη γεύση των οποίων δε θέλουμε καλύψουμε.
- Η βανίλια τονίζει τη γεύση των κάστανων, γι' αυτό καλό είναι να μην την παραλείψετε.
- Αν δεν βρείτε τη μαρμελάδα κάστανο, μπορείτε να σερβίρετε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, με λίγα κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα για περισσότερη ένταση ή και σκέτη μους. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, απλώς προσέξτε μην καλύψετε τη γεύση της μους με κάτι έντονο πχ πορτοκάλι.